mastermind
Penulis :
Nasa Yusof
RM26
SINOPSIS

DANGKAL PADA AKAL, BURU IKUT NAFSU

 

Mangsa yang diculik semua wanita, namun dipilih. Pilihannya pula menjurus kepada kefahaman psikonya sendiri. Mereka diseksa, dibiarkan dan dibunuh kejam. Organ mereka diambil, mayat mereka dicampak dan dibuang. Namun, perilakunya bertujuan. Tindakannya juga mengikut arahan.

Haikal seorang bekas anggota tentera, sedang cuba mengukuhkan hubungan dengan satu-satunya anak kesayangan. Kisah silam membuatkan hubungan mereka bagaikan jurang. Aina yang berusia 11 tahun sangat sukar untuk dikendalikan, bersikap panas baran dan mudah meradang. Usaha Haikal untuk mendekati anak gadisnya sendiri merupakan satu cabaran.

Apabila Aina diculik dalam satu kemalangan, dia adalah gadis pilihan dalam kes pembunuhan gila yang sedang berlaku. Pencarian Aina membongkar setiap persoalan. Semakin banyak jawapan, semakin Haikal tidak dapat menerima kenyataan. Penglibatan dirinya sudah dirancang, dia adalah sasaran! Penculikan Aina merupakan sebuah permainan!

Kebetulan atau dendam?

Takdir atau kesilapan?

Demi menjaga kepentingan seseorang, membunuh jadi pilihan. Demi menutup sebuah kebenaran, ada yang menyusun setiap perancangan.

Dialah MASTERMIND

KATEGORI
Novel
ISBN
978-967-498-046-0
TARIKH TERBIT
15 Ogos 2019
MUKA SURAT
0
BERAT
BERAT :0gram
KOMEN
TOP 3 SERAM
    TOP 3 THRILLER
    TOP 3 KIDS PRIMA
      KALENDAR BUKU PRIMA